Muziek op Maat - Bilthoven en Soest

De docent

Caroline Schaap

 

Ik kom uit wat je een "muzikaal nest" noemt. Mijn moeder gaf blokfluitles, leidde muziekgroepen en speelde daarnaast ook gamba en piano. Mijn 3 zussen bespeelden ook de verschillende blokfluiten (sopraan, alt, tenor, bas) en daarnaast harp, viool en cello. Wij musiceerden thuis veel samen en in de vakanties gingen we naar muziekweken.


Al tijdens mijn dwarsfluitstudie aan het Conservatorium van Groningen merkte ik hoe leuk het is om met kinderen te werken. Kinderen zijn onbevangen en vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Omdat ik merkte dat in de lessen naast het leren beheersen van de techniek van het instrument de algemene muzikale vorming (AMV) een belangrijke rol speelt, heb ik na mijn eindexamen mijn bevoegdheid om AMV-lessen te geven bij het Gehrels-Instituut behaald.

Sinds ik ben afgestudeerd geef ik dwarsfluit- en AMV- les, dirigeer ik ensembles en heb ik diverse workshops met betrekking tot het muziekonderwijs ontwikkeld en gegeven. Inmiddels geef ik al meer dan 35 jaar les aan kinderen en volwassenen.

Vanaf september 2023 geef ik dwarsfluitlessen en de cursussen "Muziekavontuur" (kleuters) en "Basiscursus muziek" (met blokfluit, groep 3 en 4) bij Harmonie Fidelio in Woudenberg.

In het najaar van 2010 heb ik de opleiding tot docent Muziek op Schoot® afgerond. Dit is een officieel erkende Post-HBO opleiding. Hiermee heb ik mijn bevoegdheid  behaald om les te geven aan kinderen van 0-4 jaar.

In 2021 tot heden volg ik trainingen/opleidingen voor docent Music Learing Theory.
Sinds april 2011 geef ik muzieklessen in de kinderopvang. Sinds februari 2014 coach ik pedagogisch medewerkers. Tot januari 2022 Partou kinderopvang en vanaf 2019 tot heden bij kinderopvang Anneroos in Utrecht, zodat zij zelf muziekactiviteiten met de kinderen kunnen doen.
Sinds september 2016 geef ik cursussen Muziek op Schoot® voor (groot)ouder en (klein)kind (0-4 jaar). Op dit moment in Soest en Bilthoven.
Daarnaast geef ik wekelijks muzieklessen bij gastouders en muziekworkshops in de kinderopvang.

Maandelijks kom ik bij Het Stoerwoud in Utrecht, Topkids kinderopvang in De Bilt en KDV de Welpen in Bilthoven.